Pist-Væk

 

 

 

 

   

2016 er Pist-Væk's 20 års jubilæum. For at fejre det på behørig vis planlægger vi, hvis der er tilstrækkelig tilslutning derfor to ture i 2016.

 

 

 

Uge 5 Jubilæumstur fra d.29.01 til d. 07.02 2016.

Nærmere når turen er planlagt.

 

 

-------------------------------------------------------------

 

Ekstratur til Canada primo marts 2016, turen kunne se sådan ud:

 

Rute og rejsen

Rejsen begynder med fly til Calgary via London eller Frankfurt. Her mødes I af en guide, der tager jer direkte ned til pudderparadiset Fernie i det sydøstlige British Columbia. Skiområdet ligger ca. 4 km udenfor byen og består af 9 lifter. Det lyder måske ikke så specielt, men Fernie er et af de snerigeste områder i Nordamerika med et årligt snefald på ca. 9 meter per sæson. Vi bliver i Fernie 2 dage og så vil vi gå videre mod Rosland og Red Mountain.

Red Mountain & Nelson
Her et der mest skov og sne og begge i verdensklasse. Efter et par dage i Red Mountain går turen videre til næste opholdssted - Nelson. Når du kører ind i Nelson bliver du mødt af et skilt med ordene: "Welcome to Nelson, No barefootdancing allowed". Vi behøver egentlig ikke sige så meget mere, men alligevel. I denne lille by finder du et rigt udvalg af restauranter, barer og forretninger og vi kan varmt anbefale urtete og yoga. Udover byen er også skiløbet noget særligt. Her kører vi nemlig i Whitewater - et mekka for alle, der elsker skovløb og puddersne. Området, der kun består af to lifter, ligger midt i ingenting, hvilket betyder at vi har området helt for os selv.

Revelstoke
Efter nogle glade dage i Nelson gør vi næste stop i Revelstoke. Byen var tidligere udelukkende kendt for sin heliski, men Revelstoke tilbyder i dag også et skiområde med over 1.700 meter faldhøjde.

Golden/Kicking Horse
Efter dagens skiløb pakker vi vanen og kører mod Golden/Kicking Horse. I Golden kører vi på ski i Kicking Horse, der er byens stolthed og et område, der er træt af at være i skyggen af storebror Whistler Blackcomb og hvis mål er at blive et af Canadas førende skiområder inden for et par år.

Sammenfatning
8 skidage. Start i Fernie, 2 nætter og videre til Rossland/Red Mountain 2 nætter. Næste stop er Nelson/Whitewater, 1 nat og derefter to nætter i Revelstoke. Derfra rejser vi videre til Golden/Kicking Horse, 2 nætter og derfra videre til Calgary for hjemrejse.

Udstyr & øvrig information

For at få den optimale oplevelse ud af den verdens berømte Canadiske puddersne eller "champagne powder" som den kaldes, anbefaler vi vores gæster at have ski, der er tilpasset offpiste med sig. Man kan leje disse på stedet, men da der er meget transport mellem områderne, anbefaler vi at man lejer skiene hjemmefra. Det er billigere og gør logistikken nemmere, når man rejser.

Transporter & bagage
På denne rejse flytter vi os mellem fire forskellige skiområder, hvilket betyder at vi tilbagelægger ca. 2000 km i vanen. Transport og rejse i vanen foregår om aftenen efter endt skiløb og der er sjælden mulighed for at bade inden vi kommer frem til næste område. Vi anbefaler derfor vores gæster, at de medbringer behageligt tøj til de timer vi kører.

Der er meget ind- og udpakning af bagage under rejsen og derfor anbefaler vi at gæster forsøger at begrænse sig til 3 kolli bagage. Gerne rygsæk, hovedtaske og skifoderal. Pak let. Rygsækken bør være håndbagage. Størstedelen af rejsen foregår i skitøj og man behøver derfor ikke tage det store gallatøj med. Den optimale beklædning er fritidstøj.

Lommepenge 
Der er muligheder for at køre heliskiing eller catski (offpiste med ombyggede pistemaskiner) i flere af områderne. Heliskiing gennemfører vi fortrinsvis i Golden eller Revelstoke. Prisen ligger på ca. 650 CAD (inkl. skat) og inkluderer 3 løft, lavineudstyr og frokost. Catskiing er fortrinsvis i Fernie. Det koster omkring halvdelen af heliskiing ca. 320 CAD (inkl. skat) og inkluderer 6-9 løb afhængig af gruppens sammensætning, lavineudstyr og frokost.

Liftkort indgår ikke i rejsen og man køber dette ved ankomst i Canada. Vi har en rabatteret liftkortspakke, som vi tilbyder vores gæster med kort til alle de steder vi besøger. Denne koster ca. 620 CAD (inkl. skat). Mad indgår ikke i rejsen, men denne er ganske rimelig i pris i Canada.

Udstyrsliste

  • Brede ski
  • Rygsæk
  • Goggles med linser, der er gode i tåge etc
  • Skaljakke og varmt tøj. Temperaturen skifter meget og ofte
  • Solbeskyttelse
  • Solbriller
  • Kamera
  • Behageligt tøj til kørslen
  • Badetøj

 

 

 

 

 

 

 

 

-------------------------------------------------------------------------------

Her er lidt informationer som kan bruges af dem der overvejer at deltage på ekstraturen til Canada, vi har lagt det ud i god tid så der er mulighed for at planlægge både ferie og den økonomiske del.

 

Prisen for den her beskrevne tur er i 2012/13 priser  kr 14.300.-

 

Bemærk at denne tur er en ekstratur, dette for at uge 5 turen ikke bliver amputeret.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

pist-væk.dk © 2003 • Privacy Policy • Terms Of Use